Karelia­hoivan tarina

Eletään 90-lukua ja kaksi toisilleen tuntematonta tyttölasta kohtaavat lastenleirillä Keski-Suomessa. Leirin jälkeen kirjeet kulkevat tiuhaan Varkauden ja Kontiolahden välillä, myöhemmin tulee uusiakin yhteisiä leirejä. Elämä, opinnot ja perheellistyminen vievät molempia omiin suuntiinsa, mutta vuonna 2008 Maija muuttaa Pohjois-Karjalaan. Löytyy Maura ja löytyy yhteys, jota rakennettiin jo vuosia sitten: arvot, elämäntilanne sekä hoitoalalla työskenteleminen ovat nyt yhteisiä ja yhdistäviä tekijöitä.

Elämän alku- ja loppupäässä ihmisen tarpeet ovat hyvin samankaltaiset ja hoivaamisessa on myös yhtäläisyyksiä. Kareliahoiva haluaa vaikuttaa yhteiskuntamme tarvitsevimpien, vastasyntyneiden sekä ikääntyneiden ja heitä hoivaavien hyvinvointiin. Inhimillisyys, vahva asiantuntijuus sekä kiireettömyys ovat meille tärkeitä arvoja. Toivomme, että jokainen asiakkaamme osaisi kanssamme olla aidosti oma itsensä.

Kahden tytön kohtaamisesta kesäleirillä on kulunut aikaa. Yhteiskuntamme on vyörynyt läpi digitaalisen vallankumouksen ja haasteet ovat osin erilaisia tänä päivänä. Moni vauvaperhe sekä ikäihminen kärsii tukiverkoston puutteesta. Tärkeää on pysähtyä miettimään keinoja, joilla voimme turvata elämän ainutkertaisen alun ja arvokkaan vanhuuden. Kareliahoiva tarjoaa arkeen apua helposti, kattavasti ja nopeasti. Toiveemme on, että tänään kylvetty siemen saisi kasvulleen hyvän ja suojaisan alustan ja siitä kasvaisi satoisa ja juureva puu. Tätä suojaa ja kasvua tukevaa ympäristöä Kareliahoiva haluaa tarjota, ihan jokaiselle.

“Ei pieni puu vielä myrskystä tiedä.
Ei pieni puu vielä myrskyä siedä.
Ole suojana pienelle suuri puu,
jotta pienellä juuret vahvistuu.”

-Mirjami Lähteenkorva

Maija:

Työurani alussa työskentelin päivystyksessä, sittemmin terveysasemalla sairaanhoitajan vastaanotolla ja viimeisimmäksi lastensuojelun puolella perhetyössä. Vapaa-ajalla muuntaudun tilalliseksi, kuopsutan toisinaan maata, seuraan lasten kanssa maatiaiskanojen elämää ja leivon intohimolla juurileipää. Luovuutta ammennan pianon ääreltä ja metsälenkeiltä.

Maura:

Lähihoitajana olen työskennellyt vanhusten hoivan parissa. Nyt terveydenhoitajana haluan tehdä töitä myös lapsiperheiden parissa panostaen ennaltaehkäiseviin palveluihin. Vapaa-aikaani vietän kiireettömästi kotona perheen kanssa. Nautin luonnossa liikkumisesta ja lenkkeilystä.

Saattaisit olla kiinnostunut myös seuraavista aiheista

Lapsiperheille

Ikäihmisille